Vragen over bereiding en verwerking

Meest gestelde vragen

Hoe maak ik vrijblijvend een afspraak voor overleg ?

Stuur uw gegevens door via het invullen van het Contactformulier of bel tijdens kantoortijden voor het maken van een afspraak.  Als er al een recept bestaat hanteren we voor een gesprek minimaal 30 minuten. We geven de voorkeur aan ons contactformulier zodat we na bevestiging ook de planning kunnen bespreken.

Hoe krijg ik een offerte ?

Vul via het Contactformulier zo nauwkeurig mogelijk de gegevens in voor de productie van uw product. We geven op basis van deze gegevens een eerste offerte af en sturen deze aan u toe. Bij akkoord maken we een vervolg  afspraak om de productie in te plannen.   

Kan ik meewerken aan de productie ?

Het is bij de Bottelaar altijd mogelijk dat u zelf meewerkt aan uw eigen product om deze tegen lagere kosten op tijd af te hebben. Er zijn wel een aantal huisregels opgesteld om te zorgen dat de productie veilig en kwalitatief verloopt. Tijdens de voorbereiding voor productie  zal  dit verder met u worden besproken.   

Waarom is een alcoholische drank zo kostbaar ?

Het bereiden van een moutwijn met graan is duurder dan de productie met industrieel alcohol. De meeste likeur en sterkedrank producenten hanteren goedkopere industrie alcohol gemaakt van suikerbiet of melasse. Het kopen van graan, het bereiden van een beslag en laten vergisten kost tijd en aandacht. Dan volgt nog het distillatie proces en de bereiding met tincturen . Het meeste geld gaat uiteindelijk naar betaling van accijns door de belastingdienst. 

Betaling van productie ?

Betaling van de productie van dranken is vooraf om bereiding mogelijk te maken, het gaat vaak ook om inkoop van grondstoffen die de Bottelaar gaat doen . Finale betaling van alcoholische dranken (accijns belasting) wordt gedaan bij aflevering door de Bottelaar.